Kestopigmentointi


Swiss Color® kestopigmentointi värit ovat valmistettu Sveitsissä noudattaen kaikkia Euroopan unionin standardeja. Todella laadukkailla raaka-aineilla varmistetaan lopputuloksen värin intensiivisyys ja kestävyys.

Näin saamme aikaan laadukkaat ja todella pitkäkestoiset kestopigmentoinnit. Pigmentit ovat dermatologisesti testattu ja hypoallergeeniset. Niiden ainutlaatuinen koostumus minimoi allergisten reaktioiden riskin.Swiss Color®  integroidun neulansuojus järjestelmän ansiosta se täyttää korkeimmat turvallisuus- ja hygieniavaatimukset. Hygienianeulamoduulin sisään palautuva neula ylläpitää sen steriiliyttä estäen veren, kudosnesteen ja väriaineen takaisinvirtauksen. Siten poistetaan turhat tartuntariskit pigmentoimisen aikana. Turvallisuuden varmistamiseksi kertakäyttöiset patruunat pakataan steriileihin yksittäispakkauksiin (ISO luokka 8). Jokainen patruuna on sarjanumeroitu.

Swiss Colorin ehdoton lippulaiva on pigmenttimme. Swiss Colorin OS pigmentit täyttävät kaikki turvallisuusvaatimukset ResAP (2008) 1, uudet säädökset 21.12.2012 sekä lääketeollisuuden raaka-aine asetuksia 04/2013 koskevan säädöksen nikkelipitoisuudesta.

Jokainen pigmentti materiaali testataan erikseen mahdollisia epäpuhtauksia varten riippumattomien ja akkreditoitujen laboratorioiden kautta. Takaamme, että pigmentit sekoitetaan korkean laadun omaavista puhtaista raaka-aineista. Ne ovat tuotettu tyhjiössä ja steriloitu gammasäteilyllä. Swiss Color käyttää vain pigmenttejä, joiden raaka-aine laatu on taattu suhteessa AP (2008) 1.

Swiss Color® OS pigmentit eivät sisällä rautaoksideja, vaarallisia atso-värejä, ei PAH- yhdisteitä (Polysykliset aromaattiset hiilivedyt), eikä kiellettyjä raskasmetalleja, tai vaarallisia aromaattisia amiineja kuten NDELA!

Voiko pigmentointiväreille olla allerginen?

Voi olla pigmentointiväreille allerginen, jos koostumuksessa on jokin ainesosa jolle olet allerginen. Värit ovat kuitenkin hypoallergeeniset ja Sveitsissä lääketehtaassa valmistetut. Jokaisesta Swiss Colorin pigmenttiseoksesta on saatavissa Safety Data Sheet eli käyttöturvallisuustiedote, jolloin voidaan selvittää täysin mistä INCI-luettelon aineet koostuvat. Mahdollinen allergian aiheuttaja täytyy kuitenkin olla asiakkaalla tiedossa, jotta tiedämme mitä etsiä. Olemme päätyneet käyttämään Swiss Colorin värejä, koska ne täyttävät jo nyt ensi vuonna voimaan astuvat EU-asetukset pigmentointivärien puhtaudesta, valmistusolosuhteista ja turvallisuudesta.

Kestopigmentointien ja microblading kulmien poisto

On olemassa erilaisia menetelmiä poiston tekemiseen. Keskustelun aikana me yhdessä mietimme asiakkaan kanssa hänelle sopivimman menetelmän käymällä läpi työvaiheet ja tulokset yksityiskohtaisesti. Yleensä kestopigmentoinnin tai microbladingin poisto halutaan kosmeettisista syistä johtuen ja siksi aiheutuvat kustannukset eivät mene sairasvakuutukseen.

SC Color X takaa nopeamman poisto-menetelmän kuin laser poistaminen. Myös kustannuksia voidaan vähentää huomattavasti. Toinen etu on, että itse hoitokertoja on paljon vähemmän ja väripigmentit voidaan poistaa kudoksesta kokonaan. Lisäksi menetelmämme on hellävaraisempi iholle. Eikä pigmentien hajotessa kehon lymphajärjestelmään joudu pigmenttien haitallisia ainesosia. Itse hoitotoimenpide on myös vähemmän kivuliaampi kuin laser.

Hoitojen määrä riippuu väripigmenttien tiheydestä ihossa. Mitä useammin kulmakarvoja on pigmentoitu, sitä useamman poisto-toimenpiteen ne vaativat. Sillä ei ole merkitystä, mitä pigmentiä (tuotemerkki, värisävy) on käytetty ja kuinka vanhat pigmenttoinnit ovat kyseessä.

Color X hoito:

Hoito on patentoitu kestopigmentointien ja microblading kulmien poisto-menettely, joka pystyy poistamaan kaikenlaisia muotoja ja värejä. Se perustuu fysiologiseen maitohappoon, jota elimistömme tuottaa luonnollisesti kipeissä lihaksissamme ja se haihtuu ilman jäämiä aineenvaihduntaamme. Yleensä hoito aiheuttaa vähemmän kipua, kuin itse kestopigmentointi tai microblading.

Poistettavat alueet käsitellään peräkkäin ja vierekkäin. Tämä menettely vähentää arven muodostumista todella paljon, koska pienet pinnalliset haavat paranevat yleensä ilman arpia. Jokainen käsitelty alue on kooltaan maksimissaan n. 0,5cm x 0,8cm. Ihon pintakerros (orvaskesi) on poistettava vajaa 1mm syvyyteen. Poistoneste aiheuttaa makrofagi soluissa reaktion ja elismistölle vieras väriaine pääsee poistumaan kudoksesta.

Myöhemmin iholle muodostuu rupi, se kovettuu ja lopulta putoaa pois. Paranemisen kesto vaihtelee henkilöiden välillä ja riippuu ihotyypistä, ihon kunnosta ja immuunijärjestelmästä. Yleensä välillä 6-12viikkoa. Punoitus käsitellyllä alueella voi kestää huomattavasti kauemmin ihmisillä, joiden haavat toipuvat huonommin tai he eivät noudata jälkihoito-ohjeistusta.

Harkitsetko kestopigmentointia?

Kestopigmentointi mahdollistaa huolitellun ilmeen vähemmällä meikkaamisella ja toisaalta sillä voidaan korostaa ja täydentää omia piirteitä ilman, että näytät meikatulta. Molemmissa tapauksissa jokapäiväinen ulkonäöstä huolehtiminen helpottuu. Toimenpiteessä pigmenttiä viedään epidermikseen neulalla, joten muutamia seikkoja tulee huomioida ennen toimenpidettä.

Jos olet varaamassa aikaa kestopigmentointiin, ole hyvä ja lue seuraavat kohdat:

-Jos haluat kestopigmentoinnit ennen tärkeää tilaisuutta tai matkaa, ota huomioon, etteivät ne aina ole täysin valmiit ensimmäisen käyntikertasi jälkeen. Värin oikea intensiteetti ja sävyn tasaisuus saavutetaan ehkä vasta vahvistuskerralla, joka on 6-12 viikkoa ensimmäisestä käyntikerrastasi. Ennen vahvistuskertaakin pigmentoinnit ovat luonnolliset ja eikä niitä tarvitse peitellä, mutta esim. tummuus ei vielä välttämättä ole toivotun vahvuinen.

-Joissakin tapauksissa, esimerkiksi ihon ollessa rasvainen tai suurihuokosinen, saatetaan tarvita jopa kolme tai neljä käsittelyä. Tämä on kuitenkin harvinaista.

-Huomioi, että voimakas uv-säteily haalistaa pigmenttejä. Paranemisvaiheessa (n. 10 vrk) on hyvä välttää aurinkoa kokonaan. Tämän jälkeen suojaa pigmentoitu alue esim. spf 50 aurinkosuojapuikolla. Sopivia löytyy Vichyltä ja LaRoche Posaylta.

-Ensimmäiset 24 tuntia käsittelyn jälkeen ei pigmentoitua aluetta saa kastella lainkaan. Noin viikkoon aluetta ei saa hangata, raapia eikä altistaa kosmetiikalle. Myös solarium, sauna ja uinti ovat kiellettyjä. Suihkussa voit käydä normaalisti ja meikata kasvoja muilta osin.

-Ensimmäiset 7-10 vuorokautta pigmentointi näyttää lopullista tulosta tummemmalta. Myös pientä hilseilyä ilmenee alueella ja ihoa tulee hoitaa rasvaamalla, kunnes hilseily on ohi. Ihmisten ilmoilla voit kuitenkin liikkua aivan normaalisti, koska tässäkään vaiheessa pigmentointi ei näytä mitenkään hurjalta.

-Eyelinereita tehtäessä on ripsipidennykset poistettava, kunnes pigmentointi on täysin parantunut.

-Jos sinulla on huuliherpes, aloita estolääkitys apteekin ohjeen mukaan ennen huulirajojen pigmentointia. Jos virus on ollut silmän alueella, ei eyelinerpigmentointia tehdä lainkaan.

-Ripsiseerumin käyttö tulisi lopettaa 3-6kk ennen eyelinereita. Seerumin käyttö vaikuttaa luomirajan veren- ja lymfanestekiertoon ja voi kasvattaa pigmentin leviämisriskiä.

-Nämä samat ohjeet pätevät myös vahvistuskäynnin jälkeen. Siitä eteenpäin pigmentointisi ovatkin sitten huolettomat!

-Käyttämämme pigmentit ja laitteet täyttävät jo kaikki vuonna 2018 voimaan tulevat Eu:n vaatimukset puhtaudesta ja hygieniasta sekä valmistuksen että raaka-aineiden osalta.

-Pigmentoinnin yhteydessä saat vielä tarkemmat hoito-ohjeet, myös kirjallisina mukaasi.

Kotihoito-ohje kestopigmetointien jälkeen

• Seuraavaan 24 tuntiin et saa koskea, kastella, etkä laittaa kestopigmentoinnin päälle mitään rasvoja tai kosmetiikkaa.

• 24t toimenpiteen jälkeen laita hoitovoidetta pigmentoidulle alueelle.

• Käytä voidetta erittäin kevyesti seuraavat seitsemän päivää 2krt/pvä (aamuin ja illoin)

• Vältä alueen kastelua, sekä hikoilua pigmentoinnin laitosta seuraavat  3-4 päivää.

• Lievää rupea kehittyy käsitellylle alueelle tulevina päivinä, ja väri näyttää vielä tummalta.

• Luonnollinen solujen uusiutumisprosessi aiheuttaa hieman hiutalemaista hilseilyä iholla.

• Hiutaleet (lievää ”kuorta” ”rupea”) ei saa raapia, rapsuttaa, hangata tai nyppiä pois.

• Ruven pois rapsuttaminen estää pigmentin jäämisen kudokseen ja lopputulos on epätasainen.

• Pysyvä lopputulos on jopa 40% vaaleampi, kun ensimmäisen 24t aikana.

Erityistä huomioitavaa ( seuraavat 10 päivää pigmentoinnista)

• Älä käytä hoitovoiteen lisäksi muita kosmeettisia tuotteita pigmentoidulla alueella.

• Älä käytä alueella myöskään saippuaa tai öljyjä .

• Älä raavi tai hankaa pyyhkeellä käsiteltyjä alueita.

• Alue voidaan kevyesti taputella kuivaksi. Lievä rupi irtoaa itsestään.

• Muista mitä huolellisemmin hoidat nyt, sitä kauemmin väri kestää iholla.

• Ei saa käydä solariumissa ja sinun tulee välttää suoraa altistumista auringolle, koska molemmat saattavat aiheuttaa alueen hyperpigmentoitumista (maksaläiskää).

• Uimahalli, kylpeminen ja saunominen. Näitä olisi syytä välttää ihon uusiutumisprosessin ajan (noin 10  päivää, kun kaikki ”rupi” on lähetenyt).

• Vältä kaikkia kasvoihin kohdistuvia toimenpiteitä, ripsipidennykset, kuorinnat, hieronnat jne.

Huulet

• Jos sinulla on huuliherpestaipumus, viimeistään tässä vaiheessa sinun tulee aloittaa estolääkitys. Sen saat apteekista ilman reseptiä.

• Huulia voit rasvailla edeltävää ohjeistusta enemmän. Jatkossa käytä UV-suojapuikkoa.

• Vältä suutelua (varsinkin parrasta siirtyy helposti bakteereita).

• Älä suunnittele käyntiä hammaslääkärille muutamaan päivään. Käsitellyllä alueella on kevyt rupi, joka voi kiristää. Myös hammashoidossa käytettävät kemikaalit voivat ärsyttää ihoa.

  • Kulmat (shadow tai 3D tekniikka) 490 €
  • Kulma pigmentoinnin poisto 99-149€/kerta
  • Huulet 490 €
  • Eyeliner ylös 295 €
  • Kulmat + Eyeliner 650 €

Hintoihin sisältyy yksi vahvistuskerta n.6-10 viikon päästä